zaterdag 21 november 2015

kleuren en australië

Na de vakantie kwam ook Aster met zijn boekentas naar onze klas. Welkom kleine muis!

We starten met de hoofdkleuren en gingen op zoek in onze klas, we kwamen tot de ontdekking dat er écht veel kleurenspelletjes en materialen zijn in onze klas.
We leerden de hoofdkleuren, de nuancering in kleuren, kleuren mengen en alle kleuren van de regenboog!  Veel gedaan, weinig foto's ...
sorteren op kleurencirkel

vele spelletjes meegespeeld


giraffen maakten verschillende tinten blauw, geel en rood
uren speelplezier met veel verschillende kleurenmemory met 3 kaartjes zoeken, moeilijk hoor!De tweede week leerden we over Australië.Als binnekort Jeanne en Alice terug komen, willen we natuurlijk kunnen meepraten :)
We spraken engels tijdens kringmomenten, we leerden een 'kangeroo song '
https://www.youtube.com/watch?v=eBrqC2BPEN8

We leerden over de vele dieren en maakten een australische zoo. Knuffels en zelf knutselen stond op het programma, maar ook leerden we vrijdag een goed stapelbed te maken..
Eerst voor de dieren, maar met wat inzicht van de juf, kwamen we tot een super sterk bed waar Yente en Aline onderaan lagen en Amber en Gust bovenaan! Hilariteit..

Woensdag bracht ik een regenstok en een didgeridoo mee en experimenteerden we met deze instrumenten.. we zochten verder op you tube naar meer muziek. Wat vonden we dat raar:) werden we daar nu rustig of bang van?
We maakten onze eigen regenstok of didg (meer later.. want we willen ze ook aan Jeanne en Alice (hopelijk via Skype) laten zien)


groetjes juf els


Geen opmerkingen:

Een reactie posten