woensdag 25 februari 2015

sport is fijn voor groot en klein

Een jaar in thema rond sporten en gezond bewegen.

We bewegen natuurlijk elke dag, we dansen elke dag rond 9u , we spelen een tikspel om ons warm te houden op een koude winterdag, turnen is creatief met stoelen en tafels omgaan,...

Om het op kleuterniveau rond sporten te hebben (je moet hen geen volleyball spelregels beginnen uitleggen)
hadden we rond het grootoudersfeest, oude sporten van onder het stof gehaald (knikkeren, zaklopen, loopklossen, oude volksspelen, hinkelen, rekkerspelen,..)

Nu was het tijd voor deel 2: Groot bewegen! Kleutersport

Maandag was onze start: de binnenspeeltuin enkel voor ons schooltje! zalig.... , als juf ook eens heel tof om een beetje vast te zitten in de buis en om je kleuters eens in een totaal andere veilige manier vrij zien bewegen, klimmen, glijden, ...Daarna hadden we nog net genoeg energie over om een sessie drums alive bij easyfit te volgen! 
we drumden er op los! 

Dinsdag gingen we ons uitleven in de grote sporthal...
Juf Katleen zorgde voor de opwarming aerobic en daarna gingen we in groepen met parachute-tikspelen en een parcours volgen.Ook woensdag en donderdag werden nog drukke bewegingsdagen (met dans en ritme oefeningen)
Maar op vrijdag namen we bewust rust.. Yoga sessie. Leren goede houdingen aanemen, ademhaling en bewust worden van ons lichaam. Echt fantastisch om mee te nemen. (ik wou meer!)
 Sportieve groeten 
Juf Els
Geen opmerkingen:

Een reactie posten