zondag 7 december 2014

Zie ginds komt de ....

STOOMBOOT!

Mijn klasvrienden zijn zot van toneeltjes spelen en ze waren nog heel geïnteresseerd in drijven en zinken. Daarom dacht ik,een stoomboot nabouwen zal aanslaan!

Maandag gingen we na het samen zingen direct aan de slag. Druk in de weer met ontwerpen (Jeanne wist dat de Sint en haar mama dezelfde lievelingskleur hadden: Rood, Maar ook met wit erbij zei Elias. En Nell moet hartjes tekenen, want dat kan zij het beste van heel de klas: zei Aline), schilderden en het lijmen van een schouw.

Ondertussen waren ze zelfs bij de plasticine en duplo's al in de ban van de stoomboot... want daar werden ook al mooie exemplaren gemaakt. Dinsdag: pietenparcours!
Klimmen, klauteren, werpen, dragen,rollen en springen...Piet Elias had zelfs bedacht dat je ook alles achteruit kunt doen... 


de 3de jaars moesten het parcours ook met pittenzakje op hoofd uitvoeren!ook hier kan je achteruit kruipen...
Na een voormiddag sporten met een écht pietendiploma als beloning,
was de verrassing groot toen we terug in onze klas kwamen,  (Ik had stiekem (zoals echte pieten dat doen) maandagavond de stoomboot komen afwerken)
Pietenverkleedpakken, een roer, een oud klavier,een verrekijker, 3 grote pietenzakken en 10 met Sint-inpakpapier gekleefde schoendozen= uren speelplezier.

Woensdag, kwam ook de Sint een kijkje nemen in de stoomboot. Kledij van de Sint erbij, een schrijftafel met leesbril maar vooral met het Sintenboek (met stratenplannen en alle namen van onze vriendjes) werd klaargelegd.roerpiet Mauranne in actieuitkijkpieten Matteo en Elias


ontvangstcomité: Aline en Yente

Zakkenvulpieten; Loewe en AmberGekke pieten: Elias en Matteo

Met handschoenen schrijven is echt niet gemakkelijk.

Dan maar zonder handschoenen 

Oeps, nu was ik mijn bril nog vergeten.

aankomst # 5...:) 

Sint bestudeerd dakenplan. Welke daken zijn glad, gevaarlijk of veilig?


schrijven van kleuternamen


Sint roept haar pieten tot orde!Rijmwoorden zoeken, zoekplaten, verhaaltjes, memory, lotto, kwartetten, poppenkast, inkleuren en schilderen alles in thema van die goed Heilige man. eerst naleggen

daarna op eten.Er werd ook een probleem voorgelegd door gooipieten, De schoorsteen was niet dicht, dus de pakjes vielen er altijd uit.. Geen probleem een namiddagje tekenen en de schoorsteen was dicht. 
De baard van Sinterklaas ( aftelkalender) werd korter... En toen was de dag er dat Hij met zijn 2 pieten in onze klas kwamen. Braaf en flink zijn ze altijd, maar soms toch ietsje meer dan anders. 

zingen, dansen en versjes voordragen

de piet was zo moe, dat hij in slaap viel in onze klas.. gelukkig wist de Sint hoe we hem moesten wekken.


De dag erna bracht de juf ook zakken vol speelgoed mee...gevuld met speelgoed van het Kaaiplein. 
Bij juf An brachten we schoenen van thuis mee..
Sint vind dat er toch te veel schoenen staan in dit huisje,
"jullie moeten eerst opruimen en dan gaan slapen, mijn pieten zullen dan wel komen"
Het opruimen was voor later, want slapen en pakjes krijgen was veel belangrijker.


Elias en Fie kuisten (net als Sinterklaas en Pieten) hun schop af... 

Tot volgend jaar Sinterklaas en Zwarte Pieten!!
Juf Els

Geen opmerkingen:

Een reactie posten