woensdag 24 september 2014

September kermis

Hoewel ik mijn fototoestel minder vaak vergeet, komt het volgende ... vergeten foto's te maken.
Het is zo leuk, dat ik helemaal mee opga en dan denk.. dat had leuke plaatjes opgeleverd (zoals deze week onze oriëntatie loop) maar ja, je zal het moeten doen met foto's wanneer ik er aan dacht.

Maandag: de favoriet van vele kleuters, de draaimolen.
We stelden hem vorige jaren ook op en het fijne is dat er al spontaan wordt meegedacht, welke fietsen en welk materiaal er allemaal mee kan doen.
Zo merken we dat een fiets met 2 wielen, moeilijker gaat om de flosh te pakken te krijgen of dat die draaitol toch een minder goed idee was, omdat ze te veel plaats in nam. Heel leerrijk in inzichten krijgen, maar vooral heel tof als je de flosh kon trekken Dezelfde maandag probeerden de kleuters (en juf) het ballenbad uit.. Neen, de lucht ging ervoor ook al eruit! dus willen we een nieuw EN meer ballen! Komt in orde... 

We speelden ook nog een dobbelsteen paardenmolenspel (geen foto's wel van vorig jaar.. vind je hier)

Dinsdag: die andere favoriet : eendjes vissen, 
Ik had veel materiaal, dus maakte ik kraampjes. Bij elk kraampje een ander gekleurd blad, dezelfde kleur (als het blad) een stempelkussen en een stempel.. De kleuters waren vrij waar en wanneer ze met wie gingen spelen op de kermis. Maar als het liedje : "Alle eendjes zwemmen in het water" speelden, moesten ze de stempel van het kraampje op hun blad zetten en iets anders kiezen. Kunnen jullie nog mee?  Het liep verbazend vlot, dus aan mijn uitleg zal het niet gelegen hebben. :) 

Het gezichtje van onze nieuwe langverwachte vriend aan de watertafel met eendjes

het klassieke kraam 

kniptafel (heel populair)
het ballenbad
het hengelspel waar de eendjes echt ronddraaien (een oudere foto heb ik wel... hier)

Na de speeltijd gingen we schrijfdansen met eendjes en knutselde onze muizen voor jaarmarkt (En bij deze kan ik al melden dat Matteo een prijs in de wacht sleepte BRAVO!) 
vuurwerk als resultaat


Woensdag: Kegelspel en pottenkraam
Er werd serieus wat gemispoesd maar gelukkig ook omver gegooid..

Het verhaal" Bravo, klein wit visje" werd op de kamishibai voorgelezen. Het Japans verteltheater is altijd succes maar nog meer toen ik merkte dat ik alle attributen om het verhaal na spelen ook in de klas had. Het verhaal kreeg een echt leven met de verteltafel in de klas. 

Donderdag werden er (volgens dochter als  goede bron) de allerlekkerste frieten van hele wereld gesmuld :) 

Vrijdag : ging de juf eerst opzoek naar de opzij gezette frietjes voor haar, groot was haar ontgoocheling dat er dus geen enkel frietje meer te vinden was! Dan maar leren over de dieren van jaarmarkt en werden onze huisdieren besproken.
Dan krijg je zulke uitspraken:
  •  "wij hebben een oude poes, een mama poes en een klein poesje. Maar die hebben geen naam, want wij zeggen gewoon oude poes, mama poes en kleine poes. "
  • "Wij hebben vissen, die zitten buiten. Waarop ik het me niet kan laten en vraag:" aha hebben die dan een stoeltje om op te zitten?" Dat kan ik niet zien, want die zitten in de vijver: antwoord M. droog.
  • Wij hebben een paard en een tractor.

Eindelijk naar de echte  kermis! Bravo Aline en Nell die met een extra kaartje van de molen naar huis gingen :)nog zin in meer kermisgeweld? Check facebookpagina : Ondersteboven. 

Juf els Geen opmerkingen:

Een reactie posten