zondag 17 november 2013

Er was eens...

Er was eens... een super tof kleuterschooltje dat leerde over sprookjes.
Met een echt meisjes-meisjes klas was dit thema een schot in de roos, maar de 4 jongens hebben zich even goed geamuseerd niet enkel met jager, boze wolf of prins te zijn. :)

Maandag kwam Roodkapje door ons sprookjesbos gelopen: Zeg Roodkapje waar ga je heen? Zo alleen...
Veel kleuters hadden zelf als 'iets' mee in het thema... van vingerpopjes, fleece dekentjes van roodkapjes, rode kapjes of helemaal verkleed in roodkapje.

Een poppenkasthoek, een verkleedhoek, een verteltafel, een schrijfwerkje een boekensprookjes hoek.. keuze genoeg.
En een tof knutselwerk ideetje (al zeg ik dat zelf) roodkapje en de boze wolf op een kartonnen bordje opgevuld met pompoenpitten.

De poppenkast:De verkleedhoek:
de knutselwerkjes:


Dinsdag maakte we spinnenpompoensoep omdat de juffen en kleuters heel druk hadden met pompoen ( en enkele dappere giraffen met ajuin) snijden.. alleen foto's van toen we gezellig aan onze grote tafel onze soep lieten afkoelen tot we ervan konden smullen.Woensdag opende we het grote sprookjesboek op de bladzijde van Sneeuwwitje
Bijna alle meisjes brachten hun prinsessenkleed mee, sommige zelfs met tiara's en schoentjes.
Een reuzepuzzel 60 st. werden gemaakt per 2 , maar hier bewijst de foto dat er zo een goede samenwerking was met 6 handen.


En ook een grote kabouterpuzzelVrijdag gingen onze giraffen naar het zwembad en kwam er plots een heel klein kaboutertje ons klasje binnen.
We speelde hinkel de pinkel kabouterspelen


Hupeldepup weekje voorbij...
Juf Els.Geen opmerkingen:

Een reactie posten