vrijdag 4 oktober 2013

Dag van de leerkracht en een week rond doeken.

Thema: Doeken.

Maandag brachten we een doek mee van thuis en wie er geen meehad, mocht in de grote wasmand van de juf een doekje kiezen. Keuze genoeg. We bekeken ze allemaal, daarna gingen we er mee experimenteren. Doekjes op ons hoofd, in de lucht, wind maken en het duurde ook niet lang of we hadden een prinses en een piraat in ons midden.
Wie is er sterk en wie mag er mee op sleeptouw?

Daarna werden de vele doekjes gesorteerd en zo hadden we verschillende doekenhoekjes:
De verkleedkoffer met doeken en verkleedprenten.


De doe koffer met doeken.
De ontdekhoek met kleine doekjes, rolletjes en kleine touwtjes.


Een voelmemory.


Dinsdag: Een jarige Kaat werd 5 jaar.
Juf Christine vertelde aan de muisjes het verhaal van een peuter met zijn Toddeltje en deed een doe-liedje over doekjes verstoppen.
Terwijl leeuwen en giraffen hun technisch talent aanspraken om een tent te bouwen. En wat voor één! Het werd de grootste tent van de hele wereld, daar was iedereen het mee akkoord toen Daan dat zei. En Kaat vond dit al de leukste verjaardag ooit, want ja zeg nu zelf: wie verjaart er nu niet graag in een tent. De cup cakes konden we er niet opeten... maar zingen en spelen en boekjes lezen des te meer.
In de poppenhoek kan vanaf vandaag de was gedaan worden, in de wasmachine, was laten drogen, strijken en opvouwen.


Ook nieuwe mannen in de klasTechniek: de was ophangen


De dag werd afgesloten met een doe-verhaal over de was doen. De kleuters doen het verhaal actief mee met hun doekje.


In de namiddag speelde we ook een geheugenspel. Bv je legt 3 voorwerpen onder een laken, je haalt er ééntje vanonder.. wat ligt er nu nog onder. We maakten het elke keer moeilijker... tot 10 voorwerpen voor de giraffen.

Woensdag:
Door een laken de klas binnenkomen? Hoe doe je dat?
Een voelspelletje: wie ligt er onder het laken? Sommige muisjes kregen een tip (een hand of een schoen werd door een gaatje getoond) maar bij de giraffen werden er in de kring plaatsen verwisseld en zaten er eens 2 of 3 onder.

De ontdekhoek werd met stopnaalden, priknaalden, een perforator en scharen uitgebreid...We spelen doekjesdans. (Stoelendans maar dan in het thema :)
Donderdag: De zakdoek, want de eerste snotneusjes zijn al gespot!  Poppenkast 'toverzakdoek'. Sofie vindt een doekje op straat, wat grappig, elke keer als ze eraan ruikt, moet ze niezen. Tot het niezen natuurlijk helemaal niet meer leuk wordt.. hoe komt dat?
We maken elk onze eigen zakdoek met textielverf en speelden 'zakdoekje leggen'
De juf maakte ook een tipi uit een indianendoek die we maandag zagen. Alle indiaantjes schieten met banaantjes...Vrijdag: Schrijfdansen met doekjes op een nat bord met verf. (de landschapswandeling)


En in de namiddag turnen met de parachute. Klik hier voor leuke parachutespelen.
En zo eindigt de week met de dag van de leerkracht.

Prettig weekend
juf Els

Geen opmerkingen:

Een reactie posten