zaterdag 21 september 2013

Mijn lichaam

De week startte op dinsdag en hoe? Met een feest voor Juf Christine.
Daarna gingen we onszelf bekijken.

Wie ben jij? Waarvan heb je 2 aan je lichaam? Wat is hetzelfde? Wat is anders? En wat is er verschillend aan onze tweeling Cheyenne en Yanaika?  Het liedje van 'tingeling ling tweeling' werd aangeleerd bij leeuwen en giraffen. Die mochten daarna zichzelf schilderen.

De muisjes zongen bij juf Christine: 'een handje aan ons hoofd'. Het zonnekindje Aline werd op een groot papier nagetekend en ingeschilderd door iedereen.

In de hoekjes hadden we een bewegingshoek, een lichaamsmemory en voor de giraffen een lottodobbelsteenwerkje per twee en een rijmmemory.

Op woensdag bekeken we ons gezicht! Dat was plezierig! We deden articulatie oefeningen, trokken gekke gezichten en oefenden met gevoelsfoto's.Donderdag hadden we een kringgesprek :over wat kan ik al en wat kan ik nog niet. De juf probeerde alles uit te tekenen. Het was leuk hoe de kleuters over zichzelf praatten, heel eerlijk!
De papa van Fie had een nieuwe experimenteertafel geknutseld en die werd vandaag voor de eerste keer gebruikt: als kniptafeltje. De muisjes gingen vrij knippen, de leeuwen gingen de touwtjes van de scharen doorknippen en de giraffen hadden in de namiddag hun lijmstift uit hun persoonlijk bakje gehaald en waren gewoon beginnen knutselen! Super toch?De 3de jaars kregen uitleg van de mini loco in hun 3de jaars kast.

Wie kan er al opdrachtkaarten bij duploblokken en parels lezen?


Woensdag hadden er enkele muisjes stempels ontdekt in de klas en dat wouden ze echt eens graag doen. Dat kon de dag erna al onder het mom: wie kan er al goed stempelen?


Na een hele week aftellen, was het eindelijk de 1ste keer zwemmen. Muisjes en leeuwen werden gemeten aan de groeimeter van Jules. Raad maar wie onze grootste en kleinste jongen en meisje waren?
Aline kreeg haar complimentjes ronde, na het uitlezen van haar verhaal: Anna naar het circus.
Enkele complimentjes: Je kan goed het verhaal van Anna naar het circus voorlezen, je kan goed zorgen voor de kindjes, je hebt een mooi rokje aan, je hebt mooie staartjes, je bent grappig, je kan goed met de blokken spelen,...

In de namiddag werden de giraffen gemeten en gingen we sporten met grote en kleine ballen, maar waar ze het meest naar uitkeken was : Het nieuwe zonnetje!

Fijn weekend!

Juf Els
...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten