donderdag 28 februari 2013

nieuwsgierig blogje

We werken rond een prentenboek...


Nieuwsgierig lotje is altijd een favoriet... Zoals  hier al kon zien ging Lotje op zoek naar de heks die haar bezem kon maken...

Maandag: Stond het boek, het verhaal en de slaapheks centraal. Onze hoeken werden direct uitgebreid: de boekenhoek, de verteltafel en een heksenhoek om het verhaal te verwerken. De dag werd afgesloten met een ontspannende relaxatie.
           Dinsdag: Ging Lotje op bezoek bij de kookheks. Niet enkel gekke toverspreuken werden er geoefend. We maakten ook overheerlijke spagetthi... yano at zelfs 3 bordjes leeg!

                                   
Woensdag: Ging Lotje op bezoek bij de muziekheks. We toverde wondermooie klanken in onze muziekhoek. Eén heksje mocht zich verstoppen in de klas en wij gingen opzoek naar de klankrichting. Ook het heksenspel werd aangebracht... wie gaat er winnen?


 Donderdag: Ging Lotje op bezoek bij de heks die haar bezem kon maken. De knutselheks! We knutselde de hele dag... twee grote knutseltafels werden opengesteld.. en de pret kon beginnen...

Vrijdag waren we zo doordrongen met het verhaal dat de kleuters nu zelf aan de slag konden om het verhaal in een toneel te brengen.

Veel plezier
Juffen Els

Geen opmerkingen:

Een reactie posten